Το Μέλλον του Gaming: Metaverse, Web3 και Μοντέλα Παιχνιδιού και Κέρδους

Το μέλλον του γκέιμινγκ: Το Μεταπεριβάλλον, το Web3 και οι μοντέλα παιχνιδιού και απόκτησης
Σήμερα, θα ήθελα να μιλήσω για μερικές πραγματικά συναρπαστικές τάσεις στον κόσμο των video games, συμπεριλαμβανομένων των έννοιων του Μεταπεριβάλλοντος, του Web3 και των μοντέλων παιχνιδιού και απόκτησης. Καταλαβαίνω ότι αρχικά αυτοί οι όροι μπορεί να φαίνονται λίγο αποτροπιαστικοί, αλλά μην ανησυχείτε, θα τους εξηγήσω έτσι ώστε να έχουν νόημα ακόμα και για εκείνους που δεν είναι τεχνολογικοί οπαδοί.
Λοιπόν, τι συμβαίνει πρόσφατα στον κόσμο των video games; Λαμβάνει μετασχηματισμό, και αυτό γίνεται γρήγορα. Οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτήν την αλλαγή περιλαμβάνουν την τεχνολογική πρόοδο και την αλλαγή στις προτιμήσεις μας στο παιχνίδι.
Ας ξεκινήσουμε με τον όρο Μεταπεριβάλλον. Φανταστείτε μια εικονική πραγματικότητα όπου μπορείτε να συναντήσετε και να αλληλεπιδράσετε με αμέτρητους άλλους παίκτες online. Βασικά, είναι ένα κοινόχρηστο ψηφιακό κόσμο όπου η γραμμή μεταξύ του φυσικού και του εικονικού κόσμου θολώνει, παρέχοντας μια πιο συναρπαστική και δυναμική εμπειρία παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι που είναι ένας εξαιρετικός αντιπρόσωπος αυτού του έννοια είναι το Legends of Elysium (LoE). Δεν είναι απλά ένα παραδοσιακό παιχνίδι – είναι μέρος του Μεταπεριβάλλοντος όπου οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν νέες ιστορίες και περιπέτειες, να δημιουργήσουν τα δικά τους μικρο-κόσμους και να προκαλέσουν άλλους παίκτες σε μάχη, όλα αυτά σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού σας.
Ο επόμενος όρος είναι το Web3, επίσης γνωστό ως αποκεντρωμένο διαδίκτυο. Αντίθετα με το Web2, όπου οι εφαρμογές λειτουργούν σε κεντρικούς διακομιστές, το Web3 επιτρέπει τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps). Με τα dApps, τα οποία λειτουργούν σε ένα δίκτυο υπολογιστών, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο και διαφάνεια στα ενεργητικά σας μέσα του παιχνιδιού.
Το LoE είναι ένα παράδειγμα και αυτό. Είναι κτισμένο σε ένα συμβατό με την Ethereum Virtual Machine (EVM) blockchain, που είναι μια κορυφαία πλατφόρμα για την ανάπτυξη αυτών των dApps. Ωστόσο, για να γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο συναρπαστικά, το LoE χρησιμοποιεί Μη-Παραπεμπτικά Tokens (NFTs) για να αναπαριστά τα ενεργητικά μέσα του παιχνιδιού. Αυτά είναι μοναδικά ψηφιακά ενεργητικά που εσείς, ως παίκτης, πραγματικά κατέχετε και μπορείτε να τα εμπορευθείτε. Αυτό το έννοια προσθέτει ένα στοιχείο πραγματικής αξίας στην εμπειρία του παιχνιδιού σας.
Και αυτό με φέρνει στο τρίτο σημείο μου – τα μοντέλα παιχνιδιού και απόκτησης. Αυτό είναι ένα μοντέλο επιχειρηματικής μεθόδου της νέας εποχής που συνδυάζει τη διασκέδαση του παιχνιδιού με τη δυνατότητα κερδίσματος πραγματικών χρημάτων. Όσο παίζετε το παιχνίδι και κερδίζετε ψηφιακά ενεργητικά, μπορείτε να τα εμπορευθείτε για πραγματικά χρήματα. Έτσι είναι! Μπορείτε να κερδίζετε χρήματα από το παίξιμο παιχνιδιών online. Με το LoE, αυτό πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Πραγματικά μπορείτε να κατέχετε τα αντικείμενα του παιχνιδιού σας και να τα εμπορευθείτε σε διάφορες αγορές, παρέχοντας περισσότερες δυνατότητες εισοδήματος.
Ωστόσο, υπάρχουν προκλήσεις, ας μην τις παραβλέπουμε.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: